Jule stilleben med filt juletræer i nordisk stil

Så er vi ved at være all set med julepynten rundt om i huset. Og jeg elsker det. I stuen har jeg forsøgt at køre videre med naturtemaet, så det matcher til adventsdekorationen. På skænken i stuen har jeg stylet et jule stilleben, med inddragelse af de nye filt juletræer, som jeg lige har købt hos Damkærgård.

Juletræerne er kunsthåndværk fra Arctic håndsyet af en norsk tekstildesigner. Jeg er ret vild med det enkle og underspillede udtryk, som uldfilt træerne har, fordi de dermed passer glimrende ind i en dansk sammenhæng i vindueskarmen, som bordpynt eller endda udendørs sammen med en lygte. Det er også sjovt at finde noget særpræget pynt, som man ikke ser alle vegne. Jeg har aldrig set dem før nogen steder. På de skønne uldfilt juletræer er der indsyet en fin gren som træstamme, så træet let kan fikseres i potten. Potterne fulgte med træerne, og jeg elsker det rustikke look i kombination med den bløde overflade fra filten. Træerne kunne fås i forskellige farver, men jeg kunne ikke stå for de grønne :o)

DSC_3294

I midten af mit jule stilleben er der tre glasvaser i forskellige højder. Bunden af vaserne er fyldt med groft salt, der skal ligne sne. En nem og billig løsning. I sneen har jeg opstillet tre forskellige scenarier fra dyreriget: isbjørne, hjorte og en fugl sammen med plastic juletæer fra Tiger og Søstrene Grene. Dyrene er fra BR, og bagefter kan de snildt indgå i pigernes legetøj. De har i hvert fald været vældig imponeret over mine evner til at lave noget selv. DIY. Ha ha der skal ikke altid så meget til at imponere børn. Det tog maksimalt 5 minutter at lave dem.

glasvaser med julestilleben

Småfolket har naturligvis fået deres egen julepynt frem. Nisselandsbyen. Hvad ellers? Der er næppe særlig mange børnefamilier, som ikke har en form for landsby. Vores er et herligt sammensurium af nisser, ornamenter med lys i og så selvfølgelig Jesus i krybben mv. Her får de mange timer til at gå i løbet af december. Dialoger, drama og meget andet er en del af legen, imens vi lytter smilende med på sidelinjen. Dét er sjovt.

nisselandsby

jule stilleben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *