Kakaokys er tilladt

Heldigvis behøver man hverken mistelten eller andre undskyldninger for at spise kakaokys. Endelig en opskrift, hvor man heldigvis gerne må spise helt op til 10 styk om dagen, uden at slankekuren falder til jorden. I hvert fald hvis man skal tro på udmeldingen fra Hjerteforeningen – så det vælger jeg så at tro på ;o)

I weekenden havde jeg debut ud i marengs-kunsten – og det første stykke af vejen er jo ingen sag, når man har en røremaskine. Der hvor det gav lidt tørre tænder for mig var i selve den kunstneriske udførelse, for selvom jeg har luret nogle tricks af på YouTube – så synes jeg, at det var svært at få lavet marengs med flot top. Men jeg blev nu ok tilfreds med resultatet.

Opskriften har jeg tyvstjålet fra Hjerteforeningen. Men her er den:

Du skal bruge:
3 æggehvider
2 dl sukker
3 spsk kakao
1 tsk kanel

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, imens der piskes. Hvis ”kyssene” skal være med smag, røres kakao eller kanel i sukkermassen. Kom sukkermassen i en sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene kan også formes med to teskeer. Drys ”kyssene” med en eller flere slags pynt. Bag dem ved 100° i ca. 1 time. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en lufttæt beholder.

chokolademarengs-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *