Marengs. Kyskager. Marengskys.

Tiden for Saras 6 års fødselsdag nærmer sig, og forberedelserne er så småt gået i gang. Sara har fortalt mig, at hun vil gerne uddele marengs i klassen, og det er mægtigt…for de kan laves i god tid forinden. Det eneste minus er, at hun gerne vil have “marengs-frøer”. Øhh? Ja der må jeg indrømme, at jeg ikke har været i stand til at opfylde netop dette ønske. Så kompromiset blev i stedet grønne marengs, kyskager eller marengskys om du vil.

Jeg nåede ikke at tælle, hvor mange marengs, jeg fik ud af denne portion….for små fedtede pilfingre kom mig i forkøbet, og fik snuppet en del, inden jeg opdagede det. Men jeg måtte tage to bageplader i brug.

Opskriften jeg bruger er:
400g rørsukker
3 tsk. vaniljesukker
4 æggehvider
Grøn pastafarve (Wiltons Kelly Green)
Wilton Color mist. Perlemor.

Æggehvider piskes stive med sukker, der tilsættes lidt efter lidt. Jeg pisker det i røremaskine i cirka 10 minutter for fuld drøn. Til sidst tilsætter jeg ganske lidt pastafarve og pisker lidt videre. Massen kommes i en sprøjtepose, og jeg sprøjter de små rosetter ved at starte i midten og arbejde mig rundt herfra. Kyskagerne bages i ovnen ved 100 grader i en time. Efter afkøling sprayes de med perlemors spray. Når de er helt tørre pakkes de blot ned i en lufttæt beholder…det altså hvis der stadig er nogen tilbage.

marengs-på-fad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *