Havebænk rundt om træ DIY

Da jeg i sommer var en tur i England så jeg et væld af pragtfulde haver. Jeg kom hjem fyldt med inspiration og ideer til min egen have, hvor der stadig er et stykke vej, før det bliver den oase, jeg drømmer om.

En af det ting, jeg fik øjnene op for, var deres evne til at placere bænke rundt omkring i haverne – på strategisk snedige steder. Så kunne man sidde og nyde havernes forskellige facetter og rum, frem for blot at kigge ud på haven fra terrassen. Nye bænke, gamle bænke, grimme og smukke af slagsen – men uanset hvad skabte de en dejlig stemning – og inviterede til at nyde.

En af mine favoritter undervejs var en bænk, der er bygget rundt om et træ. Så kan man nyde skyggen fra træet, uanset hvilken tid på dagen det er. Heldigvis fik jeg Jesper med på idéen, og nu har han bygget en skøn 6-kantet havebænk i lærketræ, som får sin plads under vores nyplantede paradisæbletræ. Ærligt….når man ser træet, så kunne det sagtens have ventet nogle år. Træet er ikke noget at skrive hjem. Absolut ikke. Men det bliver det. Nu er rammen klar. Tilbage er kun at sige “VOKS SÅ TRÆ”!

Til projektet havde vi indkøbt lærketræ i Bauhaus. Jesper savede stykkerne ud på en rundsav (jeg kunne ikke se på imens…ushh), og herefter samlede han først de 6 ben, der udgør understellet. Så skruede han siddebrædderne på med rustfri skruer og til sidst pyntelisterne, som sidder lige under sidestykkerne.

Da bænken var samlet færdig, grundede jeg først det hele med en grundolie fra Flügger. Herefter er den blevet malet den to gange med udendørs træbeskyttelse. Efter rådgivning fra Flügger har jeg malet den i vinduesmaling, som skulle være særligt holdbar.

Maling fra Flûgger

Sekskantet havebænk umalet

Vi brugte:
Lange, rustfri skruer 5 cm
3 bjælker i str. 75×75 mm (lærketræ)
7 brædder i str. 32×125 mm (lærketræ)
Flügger Grundolie 0,38 L
Flügger Wood Tex vinduesmaling base 4, 1 L (tonet i RAL 7021/sortgrå)
Flügger vinkelpensel high finish

Omkostninger i alt omkring kr. 1.150 kr. Det kan godt gøres billigere, hvis man vælger en billigere træsort end lærketræ.

rund-havebænk-med-træ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *