Fodskammel i en DIY version

Når der skal ses fodbold her i huset, er det et must for Jesper med en fodskammel. Men jeg var ved at være gevaldigt træt at se på den gamle trætte bambus en af slagsen. Igennem noget tid har jeg derfor været på udkig efter en flot puf eller fodskammel, som kunne passe ind. Trods stor medie-hype omkring puffer synes jeg, at udvalget har været for begrænset, kedeligt og alt for dyrt. Så intet forekom mig mere naturligt end at jagte en gammel fodskammel, som jeg selv kunne sætte i stand.

For et par uger siden fandt jeg så en gammel fodskammel i Kirkens Korshær. For 50 kr. Jamen jøsses. Looket var om jeg så må sige – vældig gammeldags og helt i oldefars ånd. Så ingen tårer i øjnene ved tanken om en gennemgribende istandsættelse. Skamlen røg med hjem, og på vejen smuttede jeg en tur i Stof 2000, hvor udvalget af møbelstoffer er ganske fint. Valget faldt på et skønt, kraftigt møbelstof – gobelin – i en lys beige variant med stjerner i forskellige nuancer. For stof og pladevat måtte jeg af med omkring 100 kr.

Så manglede jeg blot skumgummi. Sådan noget troede jeg faktisk, at man kunne få på ethvert hjørne. Men nej. Så det endte med en online køb hos skumfabrikken.dk, hvor jeg slap med 75 kr. for en hynde i det nøjagtige mål.

Først blev alt det gamle stof, små søm mv. revet af, og så blev skamlen vasket med grundrens og eftervasket i rent vant. Så sleb jeg benene i fint sandpapir, støvede den lidt af – og så i gang med alt det sjove. Hele understellet malede jeg sort (halvblank) med en vandbaseret træmaling. Synes resultatet blev særdeles fint uden synlige penselstriber. Træværket fik 3 gange maling inklusive en lille mellem-slibning imellem 2 og 3 gang maling.

DSC_2429

Så kom turen til polstringen. Først lagde jeg stoffet ud på bordet. Så lagde jeg pladevattet ovenpå og dernæst skumhynden. Til sidst lagde jeg skamlen på hovedet og sørgede for, at det sad lige på (inklusive mønsteret på stoffet). Dernæst foldede jeg siderne op og hæftede dem fast under skamlen med en hæftemaskine (6 mm klammer). Som det sidste tilpassede jeg hjørnerne – klippede lidt her og der og forsøgte at få resultatet ensartet hele vejen rundt.

Slut prut finale – en ny fodskammel ompolstret. Helt uden brug af symaskine (jeg kan nemlig intet) og med en temmelig begrænset indsats og omkostning.

Fodskamlen blev taget i brug i går aftes til Champions League kampen – og manden var ganske tilfreds.

DSC_2468

Det brugte jeg:

En gammel fodskammel
Grundrens til træværk
Sandpapir
Vandbaseret maling til træ
Pensel
Et stykke møbelstof
Et stykke pladevat
En skumhynde
Hæftemaskine og hæfteklammer (6 mm)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *