Så blev det pandekagedag igen. Det er en af de dage, som vi elsker særligt højt herhjemme. I år falder den samtidig med børnenes vinterferie, så det gør det lettere at finde overskuddet til pandekagebagningen frem.
Kl. 10 var vi i gang i køkkenet. Hvorfor egentlig vente? Nej vel? Frem med skål og piskeris og 30 minutter senere kunne vi sætte tænderne i dejlige pandekager. Det er lige til at holde ud.
“Pandekagedagen” falder to dage efter fastelavn, og er en nyligt introduceret festdag, der begyndte i 2006. Meeeen den er baseret på en gammel kristen tradition, der hedder “hvide tirsdag”. Med det “hvide” blev der refereret til de hvide råvarer som hvede, mælk og æg. Når man netop denne dag skulle spise pandekager, var det for at få tømt skabene for råvarerne, som var bandlyst i perioden op til påske, hvor kristne typisk fastede.
Nu har vi så taget pandekagedagen til os, men de fleste springer vist fasten over. Det burde nok være omvendt. Helt sikkert ;o)
I år lavede vi disse skønne pandekager, som er godt tykke og meget smagfulde. Ja tak siger jeg bare.
9 dl mælk
1 dl madlavningsfløde
6 æg
500 g mel
Lidt salt
2 spsk. majsolie
3 spsk. rørsukker
2 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
Æg, mælk og fløde piskes godt sammen. Tilsæt olie, salt, sukker og krydderier og til sidst sigtes meles i blandingen lidt efter lidt under omrøring.
Ud af denne portion fik jeg godt 15 stk. store kraftige pandekager. Men hvis man ønsker tyndere pandekager, kan man blot tilsætte lidt ekstra mælk.