Der er ikke noget, der slår lækre og friskbagte, grove boller til frokost eller som burgerboller til aftensmaden. Og fordi Ida har været hjemme fra skole med ondt i halsen i dag, har jeg måtte lokke med ekstra forkælelse, for at hun kunne klemme noget ned i den ru hals.
For noget tid siden lavede jeg nogle ret skønne burgerboller, men fik ikke skrevet ned, hvad jeg havde kommet i. Typisk. Så i stedet har jeg med inspiration fra hist og pist kreeret en ny variant i dag. Jeg tøvede lidt med at putte kokosmelet i, da jeg frygtede, at de ville få en kageagtig smag. Det havde jeg ikke behøvet. De blev virkelig lækre. Kokosmelet i kombination med den lyse sirup giver blot bollerne en mikroskopisk snert af sødme – ret delikat sammen med alt det grove.
Jeg brugte:
50 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
0,5 dl majsolie
0,5 dl lys sirup
1 dl kokosmel
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
2,5 dl musli (uden rosiner)
200 g grahamsmel
500 g hvedemel
Gæren opløses i lillefingervarmt vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og der æltes godt. Dejen hæver under et fugtigt klæde i 30 minutter. Herefter deles dejen i 12 stykker, der trykkes flade. Efterhæver 15 minutter under et fugtigt klæde. Bollerne pensles med sammenpisket æg, og bages i ovnen i 20 minutter ved 225 grader (almindelig ovn).