Til brunch med hjemmelavet knækbrød

Dagen startede på bedste vis for os – til brunch i selskab med gode venner. Værten havde disket op med det helt store show, så vi fik rigtig øvet os i begrænsningens kunst, men GUD hvor var det svært. Sidst i seancen, hvor mætheden for længst var sat ind, dukkede deres hjemmebagte knækbrød så op på bordet sammen med lidt ost. Aj helt ærligt – og så var knækbrødene tilmed bagt af økologiske ingredienser så vidt muligt. Og så er det helt umuligt at takke nej. Right?

Bukserne var ret tæt på at revne, men vi synes nu alligevel, at det var mæthedsgraden værd. Knækbrødene var sprøde. Lækre. Velsmagende og sprængfyldt med kerner og groft mel. Så det hjalp lidt på den dårlige samvittighed over at have fyldt maven op med en masse forbudt.

Jeg vil helt klart forsøge mig ud i knækbrødets kunst ved lejlighed, men indtil da fik jeg diskret lusket lidt ekstra grov-knækkere ned i tasken. Opskriften er lige tikket ind, så her er den….lige under billedet.

knækbrød

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
2 dl grahamsmel eller fuldkornsspeltmel
1½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. rørsukker
2 dl vand
1 dl majsolie eller vindruekerneolie

Samtlige tørre ingredienser blandes. Tilsæt så vand og olie og rør dejen godt indtil du har en jævn dej.
Så rulles dejen ud (det gøres lettest imellem to stykker bagepapir), og fjern så det øverste stykke papir. Nu udskæres de ønskede stykker/former/størrelser med en kniv eller en pizzaskærer. Drys så lidt ekstra frø eller lidt grahamsmel ovenpå.

Knækbrødene bages ved 200 grader (almindelig ovn) i cirka 15-20 minutter. Jo længere knækbrødene bages, jo sprødere og gyldne bliver de.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *