De 3 små grise………..kager á la kaj

I fredags skulle Ida til ørelægen. Heldigvis er hun ret begejstret for at komme til læge (mærkeligt barn), men jeg tror jeg har luret årsagen ;o) . Efter hvert lægebesøg – og tro mig der har været en del igennem årene – har hun fået lov til at få en bolle eller en lille kage bagefter, som et plaster på såret. Fokus har da hurtigt skiftet fra ubehag til glædelig forventning.

I fredags var ingen undtagelse. Hen til bageren i frisk trav. Suk. Ingen boller og ingen kajkager. Så var fanden løs. I et stresset øjeblik kom jeg til at love, at det var da ikke noget problem, for så lavede vi da bare nogle kajkager selv. Right. Børn husker utroligt godt, når det drejer sig om noget, de gerne vil.

Lillesøster hjem fra børnehave. Bundene i ovnen. Cremen pisket, og så skulle jeg bare lige finde fondanten frem. Og hvad skete der så? Jeg havde kun lyserød fondant og ingen grøn pastafarve. Afgrunden var nær……”Nå men ved I hvad. Så laver vi da bare grisekager i stedet for ikk? Så kan vi jo bare lege, at grisene hedder Kaj”. Det var de heldigvis med på. Så vi fik produceret lyserøde grisekager i stedet for. Synes de blev vildt søde.

DSC_0685DSC_0676

Bundene bestod af en let mazarinkagebund med chokoladeovertræk. Herpå placerede jeg et friskt jordbær, og så sprøjtede jeg en creme rundt om. Til sidst blev de overtrukket med fondant og pyntet som grise.

Mazarinkagebund:
250 g smør
250 g rørsukker
3 æg
150 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
70 gram hakkede mandler (smuttede)
½ dl kogende vand
1½ tsk. mandelaroma
2 tsk. vaniljesukker

Creme:
1 pose Dr. Oethker cupcake topping tilsat nogle spiseskefuld hindbærmarmelade og rød pastafarve.

Smør og rørsukker røres sammen til det bliver blødt og jævnt. Æggene tilsættes et af gangen, imens der piskes godt. Mel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver sigtes i, og der røres igen. Så tilsættes kogende vand, mandler, mandelaroma og der piskes til dejen er flot og jævn. Dejen hældes i en bageform (husk at spraye den inden). Kagen bages ved 175 grader i en almindelig ovn i ca. 40 minutter. Bagetiden afhænger af den valgte bageform. Jeg bagte min i en rund springform, og efter bagning skar jeg kagen over som lagkagebunde. Efter afkøling udstansede jeg bundene i små runde cirkler og kom smeltet chokolade på toppen. Til sidst placerede jeg et friskt jordbær på hver enkelt bund og sprøjtede cremen rundt om og overtrak med fondant. Pynt blev lavet som en lille gris med tryne og ører. Øjnene blev lavet af sprøjteglasur og et lille stykke chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *