Fantastiske fastelavnsboller med overraskelse

Det er lidt ærgeligt….for i år falder fastelavn ret sent, og vi skal helt hen til den 2. marts, før end børnene kan få udløst spændingen med udklædning, katten af tønden og fastelavnsris. Men det betyder jo også, at fastelavnsbollerne lader vente på sig. Pokkers.

Men hvorfor egentlig vente med fastelavnsbollerne? Jeg har hevet en af mine gamle klassikkere frem af gemmerne – opskriften altså :o)

Disse fastelavnsboller har jeg bagt i årevis, og bagningen er aldrig slået fejl. De er super lækre og søde, uden at det bliver for meget. Bollerne ser umiddelbart temmelig almindelige ud…..men det skal man ikke lade sig narre af – for inden i hver bolle gemmer der sig en lækker vaniljecreme, som delvist er suget ind i brødet og dels ligger cremet tilbage. Dét er kræs. Det kan kun gå for langsomt!

fastelavnsboller med creme

Boller
50 g gær
4 dl mælk
100 g smør
100 g rørsukker
½ tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
850 g mel

Creme
Lagkagecreme (jeg har snydt og købt pulverblandingen fra Dr. Oetker)

Gæren udrøres i lun mælk. Tilsæt smør, sukker, vaniljesukker, æg, salt og det meste af melet lidt efter lidt. Ælt dejen til en smidig dej, og lad den hæve lunt i 1 time. Ælt dejen på bordet, og rul den ud i en pølse. Skær nu cirka 16 skiver heraf. Skiverne trykkes lidt flade i hånden. Kom 1 tsk. lagkagecreme på hvert stykke. Dejen pakkes godt sammen omkring cremen, så bollen er helt lukket. Sæt bollerne på bagepladen med sammenføjningerne nedad. Bollerne efterhæver 10 minutter under et viskestykke og bages ved 225 grader (almindelig ovn) i 12-15 minutter.

TIPs!

Der kan sagtens komme mere fyld i bollerne end den ene teske, som jeg plejer at bruge. Har prøvet helt op til 1 spiseske.

Pensling er ikke nødvendig. Bollerne fremstår flotte og ”rustikke” uden pensling eller blanke med æg. Forskel ses på fotos nedenfor.

fastelavnsboller procesfastelavnsboller på pladefastelavnsboller indenifastelavnsboller på tallerkenfastelavnsboller uden pensling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *